29.12.2007

Ne ihanat kartat

Tässä on tullut nyt vuodenpäivät pelattua Battlefield saagaan kuuluvia pelejä. Homma alkoi vuosi sitten BF 2142 pelillä. Väittäisin, että itse olen innostanut kaverit aloittamaan tämän BF boomin netissä, mutta vahvana vaikuttimena on alkuperäinen BF oppi-isäni Jalpertti, joka oli vääntänyt BF2:sta ja pitkään. Tuo 2142 oli aivan uusinta uttaa vuosi sitten ja siitä lähdettiin.

Jo silloin huomasin nopeasti kuinka alloissa pelityylit ja eritoten kartat innostivat. Nyt taas kun pelataan oikein urakalla BF2 ja isommalla porukalla on meidän aktiivipelaajien parissa ainakin tullut selkeitä suosikkeja.

Alunperin kaikkien ylitse muiden oleva selkeä suosikkikartta oli Strike at Karkand, ja vieläpä ilman ajoneuvoja (inf only). Sitä tahkottiin kilpaa miltei ainoana karttana ja puhekielikin muuttui tämän myötä. Kukaan ei enää puhunut pelaamisesta vaan yhteiset sessiot sovittiin sanomalla "Nähdään Karkandissa".

Usein kävi niin, että Karkand palvelimilla samassa kierrossa oli joitakin muitakin "Kaupunkikarroja", kuten Sharqi Peninsula tai Mashtuur City, joten myös nämä inf ony karttana ovat tulleet tutuiksi.

Pitkin pelisessioita alkoi klaanilaisten kiinnostus myös ajoneuvoja kohtaan kasvamaan. Pinus64 on heti alun snippauksen jälkeen tunnustautunut antitank mieheksi ja kaluaa siis heti alussa mielellään myös ajoneuvokenttiä. Muillakin on hajanaisia kokemuksia esim Road to Jalalabad kentästä, joka on ajoneuvokenttänä ihan mukava.

Special Forces on tuonut uutta potkua peliin monellakin tapaa. Ensinnäkin se toi peliin aivan uudet kartat ja jotkut lisävälineet ovat ihan hauskoja! Jo pelin alkuvaiheessa BF2 veteraani Jalpertti kalusi SF karttoja, niiden sniperyställisyyden vuoksi. Joitakin kertoja minäkin eksyin Jalpertin perässä SF peleihin, mutta minua ne eivät sytyttäneet - varmaan siksi, että kartat olivat niin vieraita.

Markullin saatua kaikki peruspelin kunniamerkit alkoi hän tavoittelemaan myös SF merkkejä. Tämä ajoi Markullin toistuvasti SF:n Warlord kentälle. Koska Markulli pelasi siellä ilta toisensa jälkeen niin tulin minäkin tehneeksi.

Kohta minäkin olin aivan Warlord fani ja pelasin miltei yksinomaan tätä kenttää. Se on hyvä ajoneuvokentta. Monet pelaavat sitä myös Inf Only kenttänä, mutta minusta tälle isohkolle kartalle kuuluvat ajoneuvot.

Tämän päivän hittikenttä on ehdottomasti Ghost Town. Warlord on jo jäänyt taka-alalle. Suurin syy tähän on varmasti Markullin ja minun into opetella helikopterilentäjäksi. Ghost Townissa on helikopterit muttei ollenkaan niitä pirullisia hävittäjiä, jotka hävittävät ainakin helikopterit vähän turhankin tehokkaasti!

On vaikeaa nimetä yhtä kenttää ylitse muiden. Vieläkin Strike At Karkand on kova sana, mutta riippuu aina mitä hakee. Inf Ony kenttänä pelaan mieluiten nimen omaan Karkandia. Helikoptereille otollisinta on Ghost Town ja lentokoneilla pääsee mukavasti kurmuttamaan Dragon Walleyssa tai Wake Islandissa.

Ei kommentteja: