26.12.2007

Learing to fly

Markulli on kovasti pistänyt viimeaikoina paukkuja lentämiseen. Nyt kun Markulli on kuukausi toisensa jälkeen pistänyt pöytään suurimmat pisteet (ja suurimmat pelimäärät ;) on pakko myöntää, että olen vaikuttunut. Niinpä tämä uusi "oppi-isäni" ikään kuin henkisesti pakoittaa minut seuraamaan jalanjälkiään - päätin opetella lentämään.

Helikopeteri
Olisiko vanhoja FB 2142 peruja, mutta helikopterilla lentäminen sujuu jo kohtalaisesti. Käytän aivan perinteisesti näppistä ja hiirtä ja pääsen ihan mukavasti ilmaan ja osaan vähän temppuillakin. Jonkin verran pitää vielä hieroa yksityiskohtia, sillä aivan liian usein, kun saan tähtäimeeni jonkun on lopputuloksena oma kuolema jonkin törmäyksen seurauksena.

Lentokone
Suihkuhävittäjät ovat jotakin aivan uutta. BF 2142 ei sisällä minkäänlaisia lentokoneita, joten ne ovat minulle aivan uusi tuttavuus. Nuo suihkarit ovat aivan käsittämättömän nopeita ja niiden ohjaaminen on aivan älyttömän vaikeaa. Tähän avuksi riensin tietokonekauppaan ja ostin kunnon lentäjän tikun.

Kyllä lento vähän tuntuu helpottuvan, mutta en vielä aivan ässäksi tälläkään tikulla yllä. Kontrolleja on kyllä tarpeeksi, eli vääntelyitä ja käämntelyitä on riittävästi eikä napitkaan lopu kesken. Riippuen vähän laskentatavasta on nappeja n. 10 kpl (mukaanlukien katselukulma hatun 4 suuntaa) ja vääntelysuuntia on n. 12: Normaali 8 suuntainen stick, tikun vääntö myötä ja vastapäivään + 2 suuntainen kaasuvipu.

Tästä sitten aloitellaan lentoharjoitukset. Tavoitteena saada lentopränikät, niin helikopterille kuin lentokoneellekin. Viimeaikoina olemme Markullin kanssa harjoittaneet lentämistä jo ihan kohtalaisin tuloksin. Minä olen helikopterin kuskin pukilla ja Markulli on kk/tv-ohjus mies. Markulli on jo aika hyvä tuon TV ohjuksen kanssa. Aika usein teamspeakissa sovitaan, että pidän konetta sen aikaa paikallaan, että markku ehtii laukaista ohjuksen ja tulos on minun kannalta aika usein sama: Sait kuljettajan avustuspisteitä! Ei me vielä hirvittävää kauhua levitetä maastoon - mutta on vain ajan kysymys kun meitä aletaan heittämään palvelimilta vain sen vuoksi, ettei muut enää uskalla tulla peliin ;)

Ei kommentteja: