20.12.2007

Lentämisen tuska

Joulukuun toisella viikolla otin tavoitteeksi oppia lentämisen helikopterilla ja lentokoneella, sekä tietysti ottaa pois kuleksimasta nuo kolme ribbonia. Täytyy myöntää, että jotkin asiat eivät vain mene niinkuin itse suunnittelee...

Ensiksi tietysti aloitin helikopterilla, joka on vaikeampi lentää. Alkutunnustelun jälkeen päätin olla konkareiden kyydissa, tutkia miten he vekotinta oikein käsittelevät ja sitten siirtyä itse puikkoihin.

Loppujen lopuksi huomasin, että helikopterin tehokas käsittely vaatii vieläkin enemmän opiskelua, koska itse lentämisen lisäksi pitäisi katsella karttaa, pitää vekotin tasaisella lentoreitillä apuampujalle ja vieläpä itse tulittaa vihollisia. Lopputuloksena on se, että jatkan opiskelua tammikuun puolella (eli rivien välistä: I suck). Onneksi olin yhden uskomattoman taitavan lentäjän kyydissä muutaman kierroksen ampujana ja tuloksena Heli Ribbon (19 tappoa kierroksessa).

Lentokoneella lentäminen on huomattavasti helpompaa, mutta pisteiden kerääminen edellyttää pommitustaitoja. Tässä tietysti vaikeutta tuo vholliskoneet, jotka hyökkäävät heti kimppuun, kun saavat mahdollisuuden. Toisaalta pelkästään viholliskoneiden tiputteleminen ei pistetiliä liiaksi kasvata, ja helikopterien ampuminen on erittäin haastavaa. Ribbonin vaatima 19 tappoa jäi kerran 1 tapon päähän, ja useamman kerran 2-3 tapon päähän, mutta vain siis haaveeksi.

SF:n puolella on oma Heli Ribbon, joka vaatii 22 tappoa kierroksessa. Tämä on erittäin haastava, koska SF:n helikopterikenttien kierrokset ovat aika lyhyitä, ja omat lentotaidot eivät vielä riitä. Apuampujan paikalla olisi mahdolisuus tietysti, mutta jotenkin olisi halu tehdä se kuskin paikalta tällä kertaa.

Pistetilanteeseen tämä on vaikuttanut siten, että aikaisemmin niin hyvä 2,5 pisteen minuuttivauhti on muuttunut 1,9 pisteeseen, joten loppukuun pelaan nurmiporana tai muuten Jamppu vie sen viimeisen kuukausitilaston osa-alueen...

1 kommentti:

Jamppu kirjoitti...

Minunkin pitää ryhdistäytyä kentillä, että voittaisin edes jotakin. Paha flunssa on kaatanut minut pedin pohjalle, eikä ole tullut oikein pelailtua!

Voisit vielä pistää vähän kommentteja Padin/Joystickin käytöstä noissa lentohommissa!