5.9.2007

Taistelu on asennettu

Asensin tämän Battlefield 2 Complete Collectionin viimeyönä tähän koneelleni. Muille klaanilaisille tiedoksi, että siihen kannattaa varata hetki aikaa. Asennus sisältää useita asennuksia, joista ensimmäinen asentaa peruspelin ja päivittää sen uudemmalle tasolle. Sitten asennellaan noita lisäosia. Lisäosien asennuksen alussa aina kysellään, että oletko nyt varmasti hyväksynyt käyttöoikeusehdot jne. Loppuksi vielä varmuuden vuoksi asennetaan toistamiseen uusin päivitys!

Asennusten jälkeen kun rekisteröin Special Forces (SF) lisäosaa niin palvelin muuten herjasi väärästä cd-avaimesta. Kenttä joka avainta esitti oli täynnä sekavaa mössöä. Laitoin pelin mukana tulleen koodin uudestaan ja johan alko pelittää.

Vielä en kokeillut peliä livenä vaan kokeilin vain perusasioita ja eri kittejä ihan bottipelissä tietokonetta vastaan. Jollakin tavalla homma on tutun oloista, mutta toisaalta taas tässä BF2sessa on jotakin vähän toisin. Joku tietynlainen suoraviivaisuus tässä on. Ehkä se on myös yksityiskohtien puute, jota on lisätty uudeen versioon.

Jos nyt jotakin pitää noista eri rooleista eli kiteistä sanoa, niin niitä on verrattuna 2142 pelin 4 huima määrä (olikos niitä nyt ainakin 7). Äkkiseltään tuntuisi fiksulta että 2142 tapainen yhdistely olisi poikaa. Sillä siellä perus hyökkääjä ja lääkintämies on yksi ja sama henkilö. Samoin on snaippaaja ja C4 mies.

Tässä BF2sessa on kaikilla selkeä yksi rooli. Esim pioneeri laittaa miinoja ja korjaa kun taas antitank tuhoilee tankkeja singolla. 2142 pioneeri korjaa, miinoittaa ja ampuilee vielä singollakin!

Muutaman paikallispelin perusteella on todella vaikeaa päättää mitä roolia alkaisi pelaamaan eteenpäin. Täytyy vain kokeilla eri juttuja ja katsoa mihin sitä tykästyy.

Pelissä on veitsi kaikilla sotilailla mukana, mutta veitsitaposta ei näytä jäävän mitään "Päänahkaa" BF2142:sen tapaan. Sääli sinänsä koska tuo tuntolevyjen keräily oli oma taiteenlajinsa...

Aseet tuntuvat kaikkiaan aika paljon tehokkaammilta, tai sitten ajoneuvot ja sotilaat kestävät vähemmän kuritusta. Kiinteät tykkiasemat täräyttävät helposti ajoneuvon kertalaakista autuaammille maanteille. Snaippaajan kiväärikin on aika hauska peli. Snaippaajan käsi on ensinnäkin vakaa kuin peruskallio. Eli tähtäin ei juurikaan heilu. Toisekseen kiväärillä ei tuntuisi olevan ollenkaan ns. bullet-timeä. Eli kun liipaisinta painaa niin vastustajan nupissa napsahtaa. Ennakkoa tai mitään maanvetovoimasta johtuvaa yläpuolelle tähtäämistä ei tarvitse tehdä. BF2142 tottuneelle tämä tuntuu aika epärealistiselta, mutta samalla se tekee snaippaamisesta omalla tavallaan hauskempaa!

Yksi asia mikä on selkeästi huonompi on tämä pelaajalle annettava palaute. Eli omia tappoja ei meinaa heti oivaltaa ja se kun osut vastustajaan niin näkyy vain hyvin pieninä lisäviivoina tähtäimessä. Tuon olisi ehkä voinut tehdä informatiivisemmaksi tai ainakin selvemmäksi.

Onneksi sentään oma kipu näytetään selkeästi punaisella kaarella suunnasta mistä tekee kipeää.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee, kunhan päästään porukalla vauhtiin...

Ei kommentteja: