9.9.2007

Oikeilla välineillä parempia tuloksia

DFV (Delta Force Vuosaari) tuossa kehuskeli uusilla hankinnoillaan. Kone on tosiaan ihan kelvollinen ja varmasti pyörittää vanhoja pelejä, kuten BF2 aivan loistavasti.

Nuo lisävarusteetkin, eli hiiri ja näppis ovat varsin oivia - nimittäin kokemusta on. DFV ei varmasti tiennyt omasta kokoonpanostani mitään, mutta jos nyt otan tästä työpöydästäni kuvan niin voitte todeta, että aivan samat lisälaitteet tässä istuvat!

Näppäimistö
Näppis on ainakin minun käytössäni ollut aivan erinomainen. Minulla kun tuppasi paniikkitilanteessa menemään nuo perusnäppäimet sekaisin. Kun käytetään normaaleja etenemisnäppäimiä, niin meni aika helposti sormet väärään kohtaan näppäimistöä.

Pelikäytössä näppis on aivan mahtava ja toimii riittävän hyvin perusnäppäimistönä, vaikka näppiksen koko jostakin syystä vähän välillä sotkee sormien paikkoja (tottumiskysymys). Näppiksen hallintasoftassa on toivomisen varaa. Asentelin uusimman softan kun päivitykset peleihin eikä softaan toimineet. Nyt vasta sain virallisen 2142 tiedoston näppikselle. Olen pelannut tähän asti modatulla BF2 layoutilla (toimihan sekin). Hallintasoftassa on omituisuuksia, kuten esimerkiksi se, että voit omille näppisasetteluillesi asettaa "triggereitä" eli ohjelmia, joiden ollessa aktiivisena näppisasettelus astuvat voimaan. Tästä huolimatta sinun pitää käsin valita mikä on aktiivinen layout ja se astuu kuitenkin voimaan vasta kun peli käynnistyy! Miksei se voi olla automaattista, eli näppisasettelut menee automatik käynnistetyn pelin mukaiseksi...

Hiiri
Onhan tuo kai joku pelihiiri, muttei siinä juurikaan mitään erioista ole. Perusrotta. Muutaman kerran olen käyttänyt herkkyyssäätöä, kun esim. BF2142 titaanipelissä titaanin tykkitorni on niin sairaan hidas liikutella. Hiirtä nopeuttamalla siihen sai vähän enemmän eloa - kuitenkin niin vähän, etten ole kovin montaa kertaa jaksanut herkkyyttä titaanissakaan säädellä...

2 kommenttia:

Markulli kirjoitti...

No onneksi on sentään hiiri erivärinen...

Jamppu kirjoitti...

Mitenkäs sinä nyt tuolla tavalla mokasit - eix me sovittu, että samoilla kamoilla mennään...